بیمارستان نمازی در یک نگاه

بیمارستان نمازی، یک بیمارستان عمومی، آموزشی، تخصصی و فوق تخصصی است . این بیمارستان یکی از مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و موقوفۀ شادروان محمد نمازی است. در این مرکز آموزشی درمانی، همزمان با ارائه خدمات درمانی و تشخیصی به مراجعه کنندگان محترم، آموزش دانشجویان پزشکی در مقاطع مختلف نیز انجام می شود.

تأسیس بیمارستان نمازی
ساخت بنای بیمارستان نمازی به همت شادروان محمد نمازی، در سال ۱۳۳۱ آغاز شد و در سال ۱۳۳۴ به بهره برداری رسید. این بیمارستان در باغی به مساحت ۲۵ هکتار و زیربنای ۷۵۰۰ مترمربع و ۳۰۰ تخت احداث شد (تصاویر ساخت بیمارستان). در آن زمان، بیمارستان نمازی، مجهزترین بیمارستان خاورمیانه محسوب می شد. در سال ۱۳۵۱ شادروان نمازی تصمیم به توسعه بیمارستان گرفت اما در بیستم اردیبهشت ماه آن سال ، به دیار باقی شتافت. توسعه بیمارستان در سال های بعد ادامه یافت و در سال ۱۳۶۷ تعداد تخت های بیمارستان به بیش از ۶۰۰ رسید . مرحوم نمازی به منظور دسترسی سریع به پزشکان معالج بیمارستان، اقدام به احداث تعداد ۲۲ ویلا و تعدادی آپارتمان مسکونی در بخشی از باغ نمود که اکنون نیز محل سکونت تعدادی ازپزشکان و پرسنل بیمارستان است. ویلاهای شماره ۱ و۲ در اختیار اداره اوقاف است که در راستای حفظ موقوفات نمازی اقدام به بازسازی و تعمیرات اساسی آن نموده است.

مرکز آموزشی درمانی
بیمارستان نمازی یک مرکز آموزشی درمانی است و می توان گفت که همۀ دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بخشی از دوره آموزشی خود را در این بیمارستان می گذرانند. آموزش پزشکی، زیر نظر دانشکده پزشکی و آموزش پرستاری، زیر نظر دانشکده پرستاری انجام می شود.  دفترهای ده گروه آموزشی در بیمارستان نمازی مستقر هستند که با همکاری معاونت آموزشی-پژوهشی بیمارستان بر امر آموزش دانشجویان نظارت دارند.

بخش های بیمارستان
این بیمارستان دارای یک بخش معاینه اولیه، چهار بخش اورژانس، ۲۹ بخش بستری در چهارگروه داخلی، جراحی، ویژه و کودکان، ۹ بخش پاراکلینیک و  ۹ بخش سرپایی به این شرح است:

بخش های اورژانس :

اورژانس نوزادان . اورژانس کودکان . عمومی کودکان .بخش عمومی . اورژانس جراحی . اورژانس بزرگسال . بخش درمان حاد ۱ . بخش درمان حاد ۲

بخش های داخلی :

داخلی عمومی ۱  ، گوارش بزرگسال ، داخلی کلیه ۱ ،داخلی کلیه ۲ ،داخلی مغز و اعصاب ۱ . هماتولوژی ۱ . هماتولوژی ۲  ، هماتولوژی ۳ . مراقبت از بیماران تشنجی .مراقبتهای پس از اندوسکوپی .غدد بزرگسال . مراقبتهای آنژیو گرافی .سکته حاد مغزی( استروک) .آلرژی و ایمونولوژی . واحد مراقبت های قلبی تنفسی (CUCR) .داخلی ریه + یونیت استمی استروک .داخلی مغز و اعصاب۲ ،  پیوند مغز استخوان ،

بخش های جراحی:

اتاق عمل بزرگسال . ریکاوری بزرگسال . اتاق عمل کودکان . ریکاوری کودکان .  جراحی پلاستیک و ترمیمی . جراحی ۱ . جراحی کودکان . جراحی مغز و اعصاب کودکان . جراحی ۳ . جراحی مغز و اعصاب بزرگسال . جراحی استخوان و مفاصل . جراحی کلیه و مجاری ادراری . مادران پر خطر

بخش های ویژه:
مراقبت‌های ویژه مرکزی ، مراقبت‌های ویژه داخلی ۱ .مراقبت‌های ویژه داخلی ۲ .مراقبت‌های ویژه داخلی نوزادان A .مراقبت‌های ویژه داخلی نوزادان B .مراقبت‌های ویژه داخلی نوزادان C .مراقبت‌های ویژه داخلی کودکان ۱ .مراقبت‌های ویژه داخلی کودکان ۲ .مراقبت‌های ویژه جراحی مغز و اعصاب ۱ .مراقبت‌های ویژه جراحی مغز و اعصاب ۲ . مراقبت‌های ویژه جراحی .مراقبت‌های ویژه جراحی نوزادان . مراقبت‌های ویژه جراحی کودکان . جراحی قلب .مراقبتهای قلبی۱ .مراقبتهای قلبی۲ .  ای سی یو جراحی قلب

بخش های کودکان:
داخلی کودکان ۱ ، داخلی کودکان ۲  ، داخلی کودکان ۳ . گوارش کودکان . غدد کودکان . ایمونولوژی . جراحی مغز و اعصاب کودکان . جراحی کودکان . نورولوژی کودکان

بخش های پاراکلینیک:

آزمایشگاه (ایمونو سرولوژی ،  انگل شناسی،  بانک خون، بیوشیمی، تجزیه ادرار، خون شناسی، سیتولوژی،  میکروب شناسی، آزمایشگاه کنترل کیفی)، پزشکی هسته ای، داروخانه، رادیولوژی (آنژیوگرافی، ام. آر. آی، رادیوگرافی، سونوگرافی، سی تی اسکن، فلوروسکوپی، ماموگرافی)، فیزیوتراپی، نوار قلب، سنجش تراکم استخوان ، سنجش گازهای خون .اکو کاردیوگرافی کودکان .اندوسکوپی کودکان . بخش دیالیز .اکوکاردیوگرافی بزرگسال . یوروداینامیک .اندوسکوپی بزرگسال .پرتو درمانی

بخش های سرپایی:

بخش های اندوسکوپی، اکوکاردیوگرافی کودکان، اکوکاردیوگرافی بزرگسال، آنژیوگرافی قلب و عروق، پزشکی هسته ای، همودیالیز کودکان، همودیالیز بزرگسالان، سنگ شکن، شیمی درمانی، ارائه می شود.

آمار
سالانه حدود بیست و چهار هزار مورد بستری و شانزده هزار مورد عمل جراحی در این بیمارستان انجام می شود.
تعداد کارکنان این بیمارستان که در بخش های درمانی و غیر درمانی، فعالیت دارند، نزدیک به ۲۰۰۰ نفر است.

نکات قابل توجه

بیمارستان نمازی اولین دارندۀ سیستم مدارک پزشکی به شکل امروزی در کشور است.

بیمارستان نمازی اولین مرکز درمانی است که عمل پیوند عضو در آن انجام شده است. اعمال جراحی پیوند کلیه، کبد، پانکراس و قلب و پیوند مغز استخوان در این بیمارستان انجام می شود. از دیگر خدمات بیمارستان نمازی، می توان به اعمال جراحی عمومی، مغز و اعصاب، اطفال، پلاستیک، اشاره کرد.

مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان نمازی، بزرگ ترین بخش ارائه کننده خدمات در این حوزه است که استان های هم جوار را نیز تحت پوشش خدمات خود قرار داده است.

پزشکان متخصص

بیمارستان نمازی از همکاری پزشکان متخصص و فوق تخصص در رشته های زیر بهره می برد:

رشته های تخصصی:

ارتوپدی، ایمنولوژی و آلرژی کودکان، بیهوشی، پاتولوژی، پیوند اعضاء، پزشکی هسته ای، جراحی عمومی، جراحی کلیه و مجاری ادراری،جراحی مغزواعصاب، رادیوتراپی و آنکولوژی، رادیولوژی، زنان، طب فیزیکی و توانبخشی، طب کودکان، عفونی، قلب و عروق، مغز و  اعصاب، طب داخلی

رشته های فوق تخصصی:

جراحی پلاستیک و ترمیمی، جراحی توراکس، جراحی عروق، جراحی قلب، جراحی کودکان، داخلی خون و سرطان، داخلی غدد، داخلی کلیه، داخلی گوارش و کبد، عفونی کودکان، غدد کودکان، قلب کودکان، قلب و عروق، کلیه کودکان، گوارش و کبد کودکان، مغز و اعصاب کودکان، نوزادان بهره می برد.

مراکز تحقیقاتی

شش مرکز تحقیقاتی در بیمارستان نمازی فعالیت می کنند که عبارتند از :

مرکز تحقیقات پیوند اعضاء، مرکز تحقیقات تروما، مرکز تحقیقات خون شناسی، مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، مرکز تحقیقات گوارش و کبد، مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی استاد البرزی.

مرکز توسعه پژوهش های بالینی نیز یکی از واحدهای توانمندسازی پژوهشی دانشگاه است که در بیمارستان نمازی، به ارائه خدمات و تسهیلات پژوهشی می پردازد.